Over mijzelf.

Mijn naam is Marjo, geboren in 1968 in Montfort en woon nu met mijn gezin in Linne, Limburg.
Ik ben coach/counsellor, kapster, moeder, echtgenote, vriendin, zus en dochter.
Verder hou ik van mensen, natuur, kleur, creative bezigheden, muziek maken, uitdagingen en positiviteit.
Van jongs af aan heb ik een unieke kijk op de wereld. Trouw blijven aan mezelf is de uitdaging.

 

Van mijn 12e tot mijn 18e jaar heb ik in Australië gewoond. Dit heeft voor mij toegevoegde waarde. Hierdoor heb ik als het ware, de wereld, maar ook het leven zelf, op verschillende manieren leren bekijken. Het belangrijkste wat ik hieruit geleerd heb, is dat je jezelf meeneemt, overal naartoe. Je kunt immers niet weglopen van jezelf al zou je het willen.

Je zou me als een onderzoeker kunnen zien. Het liefst zoek ik daar waar anderen gestopt zijn, naar de waarheid áchter de waarheid. Filosofische vraagstellingen komen hierbij ook aan bod. In het coachen en counsellen, ga ik op zoek naar de basis van het vraagstuk waar je mee komt, omdat je op die manier echt iets op kan lossen. Als je de oorzaak van een probleem kent, kun je er anders mee omgaan en veranderd het gedrag dat daar het gevolg van is, vaak al vanzelf.

Op het gebied van hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en autisme ben ik ervaringsdeskundige. De zoektocht en leerervaringen hierin, samen met de gevolgde opleidingen, hebben geleidt tot het worden wie ik nu ben, als persoon en als coach en counsellor. Een brede interesse, vernieuwende inzichten en een positieve kijk op verschillende problematieken kenmerkt en onderscheidt mij op het gebied van coaching en counselling. De persoon zelf staat voor mij altijd centraal. Graag zet ik mijn logisch denken, inzicht én intuïtie in, om veranderingen te laten plaatsvinden en begeleidt en ondersteun ik nu anderen hiermee met problemen die ze tegenkomen op hun levenspad.

 

Voeding en gezondheid heeft ook al jaren mijn interesse. Hierin heb ik me verdiept en doe dit nog steeds. Het leven bestaat uit puzzelstukjes die in elkaar passen als je ze op de juiste manier samenvoegt. Voor mij betekent dat dat je een combinatie moet maken op allerlei levensgebieden om gezond te zijn en te blijven. Voeding hoort daar duidelijk bij.

Zoals je kunt lezen heb ik veel interesses en verdiep ik me in veel levensaspecten omdat je ze voor mijn gevoel niet los van elkaar kunt zien. De mens is een complex geheel en graag begrijp ik daar zoveel mogelijk van. Gezien vanuit mijn sterrenbeeld Ram past deze veelzijdigheid ook bij mij en heb ik deze uitdaging ook nodig. Dat is mede ook de reden waarom ik mijn oorspronkelijke beroep als kapster ook nog steeds met veel plezier uitoefen. Creativiteit en communicatie komen hierin ook terug, net zoals bij het coachen.

 

Als persoon ben ik eigen-wijs. Meestal kies, en volg ik, mijn eigen weg, ook al is dat niet de makkelijkste. Als het voor mijn gevoel niet klopt, werkt het voor mij ook niet. Ik leer steeds beter omgaan met mijn eigen gevoeligheid en voel hoe het me in positieve zin vormt als persoon en als coach. Persoonlijke uitdagingen ga ik niet uit de weg, ze geven veel kracht en energie als ze eenmaal overwonnen zijn. Groepsprocessen boeien mij en het samenzijn met gelijkgestemden geeft me energie.

 

Relevante opleidingen, cursussen en/of workshops:
 

2011- 2013 ACC: Academie voor Counselling en Coaching
1e jaar diploma Mensgericht Coachen
2e jaar diploma Creatief Counsellor

2013- 2015 Kleine Tiki: Kunstzinnig Dynamisch Coachen
Specialisatie: Werken met Kinderen, Jeugdigen en hun Ouders.
(Combineert creatieve middelen met coachen en counsellen.)

2014 Tafelopstellingen: Een workshop over systemisch werken waarbij ledenpoppen ingezet worden. Dit is een heel effectieve manier om in een 1 op 1 situatie, duidelijkheid te krijgen over een vraag.

2015 Instituut E.E.N. Diploma Psychosociale Basiskennis.
Basis in Psychologie, Psychopathologie en Kennis van de Gezondheidszorg.

2016 Europese Academie: VGL-Consulente.
Voeding, Gezondheid en Levenswijze, inclusief gewichtsconulente.
Met Medische Basiskennis, Voedingsleer en Gezondheidsadviesen, Bach Bloesemremedies, Gelaatkunde en Natuurfilosofie.